NEXER RECRUIT HÄLSOSATSAR

susanne-hjalmered-e1640615045950


Susanne Hjälmered, VD Nexer Recruit

Som ledare för värdefulla människor i vårt bolag tycker jag att det är viktigt att vi tar hand om oss själva och varandra, inte minst i tider som dessa när världen inte riktigt är i balans. Därför har vi på Nexer Recruit valt att investera i våra medarbetare genom att göra en ny hälsosatsning tillsammans med Wellr.

Det är inte alltid så lätt att ta hand om sig själv på bästa sätt. Det är ganska lätt att hoppa över saker, särskilt när du slukas upp av ditt jobb som du brinner så mycket för. Det är också ganska lätt att få ovanor som inte är de bästa. Kanske har du barn (både små och stora) som kräver sitt, föräldrar och vänner som behöver ditt stöd.

Äter du rätt?
Sover du tillräckligt?
Motionerar du?

För att inte bara gissa och gå på känsla bestämde vi oss för att verkligen ta reda på hur vi faktiskt mår och hur vi på ett långsiktigt plan kan fortsätta må bra. Vi tittar på våra vanor och ovanor vad det gäller sömn, stress & mental hälsa, tobak, alkohol, fysisk aktivitet, smärta & skador, kost & ergonomi.

Jag ser Wellr som ett instrument för att kartlägga var vi befinner oss och vilka områden vi bör prioritera. En rolig funktion för att öka gemenskapen och få med  på tåget  är att man kan starta olika tävlingar och utmaningar i Wellr

Vi har nu jobbat med Wellr i 3 månader och glädjande nog har vi redan förbättrat oss på flera hälsoområden och vår ”totalhälsa” har blivit bättre. Vi hade många anställda i riskzonen på smärta och skador. Där har vi förbättras oss rejält, nu är ingen i riskzonen. Vi har också  eliminerat alla i riskzonen när det kommer till stress, press och mental hälsa. Alla anställda har via Wellr fått ett smörgåsbord av kunskap och upplägg levererat till sig. med Wellr kan jag fördjupa mig utifrån mina individuella behov. Det kan vara allt från korta videoklipp till att göra Yoga, nya matrecept, mindfulness eller träningsupplägg och våra anställda har tagit till sig möjligheterna på ett sätt som jag är mycket nöjd över.

Som rekryteringsbolag ser vi också att kandidater idag har höga förväntningar på sin arbetsgivare när det kommer till hälsa. Att som arbetsgivare endast förlita sig på friskvårdsbidraget är inte tillräckligt när allt fler kandidater ställer frågor om hur företaget jobbar med och satsar på hälsa och välmående för deras anställda. Det handlar om hur väl omhändertagen blir man och vad får den anställda för möjligheter att kunna må bra och förbättra mig.