Wellr Logga in

FAQ

Appen

Kan jag fortfarande använda Wellr i min dator?

Ja, du kan använda Wellr både din dator och i appen. En av fördelarna med appen är att den använder en automatisk stegräknare och du kan använda stegen i tävlingar och utmaningar.

Hur loggar jag in i Wellr-appen?

Du använder samma uppgifter som du angav när du registrerade ditt Wellr-konto. Det krävs att du har ett aktivt konto på Wellr sedan tidigare för att kunna logga in.

När jag loggar in blir jag tillfrågad att använda mitt Googlekonto, vad beror det på?

Om du har en Android-telefon (dvs inte ej Iphone) så använder vi Googles konto för att räkna dina steg. Om du vill att Wellr-appen räknar dina steg automatiskt så krävs det att du ger Wellr-appen åtkomst till ditt Google-konto.

Vad innebär det att synkronisera?

När du synkroniserar så skickas dina steg och aktiviteter över till din wellr-profil och nollställs samtidigt i Wellr-appen. Då registreras dina insamlade steg och aktiviteter i pågående tävlingar/utmaningar. Du hittar dina synkroniserade aktiviter i din aktivitetslogg längs ner på din profil ”dina sidor”.

Hur ofta ska man synkronisera?

Vi brukar rekommendera att man synkroniserar en gång om dagen. Men det är valfritt och varje användare väljer själv vad som passar denne bäst

Vissa funktioner i appen fungerar inte korrekt, vad beror detta på?

Kontrollera att du har den senaste versionen installerad av Wellr-appen och att din telefon är uppdaterad till den senaste uppdateringen av operativsystemet. Om appen trots detta inte fungerar optimalt så vill vi att du kontaktar oss och meddelar vad som är fel.

När/varför ska jag välja att registrera aktivitet?

Appen registrerar automatiskt dina steg. Om du utför en annan typ av aktivitet så är det viktigt att du registrerar det under knappen ”registrera aktivitet”. Då hamnar aktivitet i din aktivitetslogg och registreras i pågående utmaningar och tävlingar.

Hur tar jag bort en inlagd aktivitet?

Om du av misstag lagt in fel aktivitet så kan du justera detta genom att gå in på dina sidor och längst nere under dina aktiviteter så klickar du på rapportera aktivitet. Sedan klickar du på det röda krysset för den aktivitet som du vill radera.

Vem kan se mina aktiviteter?

Bara du kommer åt din aktivitetslogg. Deltar du i en utmaningen eller tävling kommer dina medtävlande se din aktivitet för just den tävlingen eller utmaningen.

Mina inlagda aktiviteter syns inte i pågående tävling/utmaning?

Alla aktiviteter är inte godkända i alla typer av utmaningar / tävlingar. Läs mer i informationstexten till den specifika utmaningen / tävlingen för att få reda på vilka aktiviteter som inkluderas

Hur fungerar stegräknaren?

Vi använder oss av de inbyggda funktionerna som finns i telefonen eller via Googles hälsotjänster för att räkna stegen. Dessa gör att du samlar steg när du går eller rör på dig och har telefonen på dig

Jag får inga steg i appen på min Iphone, vad ska jag göra?

Det kan vara så att du missade att godkänna att dela dina uppgifter när du gick in i Wellr-appen första gången. Gå till appens inställningar genom att logga in i appen och klicka på kugghjulet uppe i höra hörnet. Där kan du klicka på datatillgång hälsa för att aktivera detta. Om det inte fungerar så kan du alltid kontakta oss på Wellr så hjälper vi dig.

Jag får inga steg i appen på min Android-telefon, vad ska jag göra?

Det kan vara så att du missade att ge tillgång till ditt Google konto när du gick in i Wellr-appen första gången. Gå till appens inställningar genom att logga in i appen och klicka på kugghjulet uppe i höra hörnet. Klicka på Inställningar, Välj sedan behörigheter, Välj Fysisk Aktivitet och markera tillåt. På vissa äldre Android modeller kan du inte välja behörigheter. Då rekommenderar vi istället att du raderar appen och installerar om den på nytt. Var noga med att ge tillgång till Googlekontot när du sedan loggar in. Du kan hantera kontot under telefonens inställningar och välja Konto, klicka på Google och Synkronisera data i Google Fitness.

Kan man koppla en smartklocka till Wellr?

I många fall så är det möjligt, det beror på vilket telefon som du använder. När det gäller Iphone så måste klockan kunna kopplas till appen hälsa, när det gäller android så krävs det att klockan kan synkas till Google fitness. Titta under respektive applikations inställningar i din telefon för att integrera din smartklocka.

Mina steg visas ibland osammanhängande under aktiviteter, vad beror detta på?

Stegen baseras på när du utför dem. Har du samlat ihop 300 steg, så kan dessa visas i aktivitetsloggen som 44steg, 66 steg, 100 steg, 50 steg, 50 steg. Detta avser främst IOS (Iphone) användare.

Jag hittar inte utmaningen som jag deltog i, var har den tagit vägen?

När en utmaning är avslutad så hamnar den under avslutade utmaningar. För att komma till den avslutade utmaningen. Klicka på utmaningar och sedan på plustecknet , välj avslutade utmaningar högst upp på sidan.

Webben

Hur kommer vi igång med Wellr på vårt företag?

Det enda vi behöver är en maillista till de anställda. Om ni vill dela in företaget i olika avdelningar så behöver vi även veta vilka dessa ska vara. När vi har fått den informationen så kan ni komma igång redan samma dag.

Får företaget tillgång till de anställdas profiler?

Nej, Wellr är helt anonymt för användarna. Företaget får endast tillgång till en översiktsbild över genomsnittet av hälsan på företaget.

Hur ofta gör man en undersökning på företaget?

Det kan man bestämma själva. Det vanligaste är 1-2ggr/år, men varje medarbetare kan själv göra om testerna när denne vill om förutsättningarna förändras.

Hur kan en åtgärd för användaren se ut?

En åtgärd kan bestå av ett program som användaren får följa under en månads tid. Det kan vara till exempel ett stresshanteringsprogram eller ett program för att komma igång med träning, med tydliga beskrivningar i både text och videoform.

Vi skulle vilja ha mer information, hur går vi tillväga?

Vi kommer gärna ut till er och visar upp tjänsten i detalj. Skicka ett mail till info@wellr.se eller ring oss på tel: 08-40026101 om ni vill boka ett möte.