Wellr Logga in

Hälsofrämjande aktiviteter

Det ska vara roligt att komma i form

 

Alla tycker inte att det är roligt att träna, och många har svårt att hitta en träningsform som engagerar dem så mycket att de klarar att hålla uppe aktiviteten under en längre period. Vi vet alla hur det är: I början av året tar man sitt friskvårdsbidrag och investerar i ett gymkort, kanske utan att ens ha provat på att gymma förut. Eller så köper man ett årskort på Friskis & Svettis och börjar delta i gympapass efter jobbet.

 

Många uppskattar att träna på gym och på Friskis, men långt ifrån alla. Faktum är att de flesta ser sina goda intentioner rinna ut i sanden allt eftersom veckorna går, lusten till träning minskar och vardagen kommer emellan.

 

Träningen måste helt enkelt vara något man ser fram emot och tycker är roligt, annars kommer den inte att hjälpa i längden. På Wellr vet vi detta genom erfarenhet, vi har sett det på de företag vi har samarbetat med och hos de medarbetare vi träffat. Men vi har också sett att det går att motivera människor till träning och andra hälsofrämjande aktiviteter med hjälp av andra metoder, och vi vet hur vi kan hjälpa ditt företag till en bättre hälsa bland de anställda. Välkommen till den moderna företagshälsan!

 

Personliga åtgärdsplaner

 

De hälsofrämjande aktiviteter som vi föreslår för användarna är personliga och utgår från den inledande hälsokontroll vi gör med alla medarbetare när de börjar använda Wellr. Vi hjälper användarna att hitta den personliga motivationen och underlättar för dem genom att de hela tiden kan se hur de närmar sig sina mål.

 

Wellr har ett stort utbud av aktiviteter för att kunna anpassas för alla. Det kan röra sig om allt från enkla tips på nyttig kost och lätta träningsövningar till kompletta program för hur man klarar ett maraton. Varje användare kan välja aktiviteter utifrån motivationsnivå, vilket gör att de passar såväl för den som längtar efter att snabbt komma i form och den som hellre skyndar långsamt i början.

 

Stegtävlingar och andra utmaningar

 

Men det viktigaste med hälsoarbetet på ett företag är ändå att det blir någonting som alla medarbetare tar sig an tillsammans. Att använda sig av Wellr är en gruppinsats där de anställda kan motivera och sporra varandra till att förbättra sin hälsa och börja må bättre, orka mer och öka sin prestationsförmåga.

 

Ett bra exempel är stegtävlingar, där medarbetarna tillsammans räknar sina steg varje dag och långsamt tar sig närmare ett uppsatt mål, till exempel att gå till Paris. Det är en väldigt enkel men otroligt effektiv metod för att motivera till promenader och ett bra exempel på hälsofrämjande aktiviteter som inte behöver innefatta dyra gymkort och grusade förhoppningar.

 

Wellr gör hälsofrämjandet enkelt

 

Att medarbetarnas hälsa blir bättre har så klart väldigt många positiva effekter, både för dem själva och för ert företag. Med en bättre hälsa minskar sjukfrånvaron och rotationen bland personal, medarbetarna blir mer koncentrerade och orkar mer, vilket sammanslaget så klart ökar lönsamheten och gör att ledningen slipper koncentrera sig på att reaktivt försöka klara verksamheten med många borta.

 

Med Wellr blir hälsoarbetet på företaget enkelt och något som ständigt gör sig påmint. Hälsoarbetet blir en del av vardagen på företaget och ett samtalsämne som motiverar och inspirerar. Gemensamma hälsofrämjande aktiviteter ökar också sammanhållningen på arbetsplatsen och gör ert företag mer attraktivt.

 

Om ni vill veta mer om hur Wellr kan hjälpa ert företag till en bättre företagshälsa, kontakta oss idag för en presentation via webben!

Jag vill veta mer!