Mixum fick en flygande start – De sänkte sjukfrånvaron direkt

Fredrik2

Mixum är en modern och mångsidig matproducent och en viktig del av Greenfood koncernen med verksamhet i 7 länder. Vi fick en pratstund med Fredrik Jacobsson som är produktionschef på Mixum.

Vad gjorde att ni bestämde er för att börja använda Wellr?
Vi söker ständigt efter möjligheter att aktivera medarbetarna och förbättra hälsan på företaget. Wellr var ett fint komplement med en spännande och modern app.

Hur har det gått att komma igång med Wellr (era första 3 månader)?
Det har gått fint. Högt deltagande redan efter några veckor.

Vad vill ni få ut av samarbetet?

Öka gemenskapen på företaget, aktivera medarbetarna i gemensamma aktiviteter och naturligtvis få ytterligare verktyg för att få mer friska och hälsosamma medarbetare.

Vilken effekt har ni sett hittills?
Sedan vi körde igång med Wellr innan jul så har sjukfrånvaron i januari och februari legat på rekordlåga nivåer. Men vi har också sett att våra medarbetare pratar ett gemensamt språk kring dessa frågor. Eventuellt ”nyhetens behag”, men tillsammans med lite utmaningar och tävlingar så tror vi att det kommer hänga i.

Hur har den senaste lagtävlingen påverkat arbetsplatsen?
Positivt!
Över 70% medarbetare deltog och det medförde att flera som normalt sett inte aktiverat sig, istället gav sig ut på promenader eller åt en mer hälsosam lunch.

Vad kommer ni fokusera på inom personalhälsa under kommande år?
Fler tävlingar via Wellr och fler fritidsaktiviteter, ökat samarbete med FHL samt identifiera och åtgärda flera fysiska utmaningar inom den fysiska arbetsmiljön.