Söderberg & Wååk vill förändra sättet att arbeta med rörelse och träning på arbetsplatsen

sow-wellr_1826x1006_d623127ef5cdc5b0a3b624fa10586388

Med ett brett förhållningssätt till träning och genom att se till varje individ i gruppen ska de få Stockholms företag att röra på sig mer.
– Vi vill att alla anställda på företaget ska kunna delta i träningen. Vi kallar oss därför gärna för rörelsekonsulter, säger Åsa Söderberg och Cecilia Wååk på Söderberg & Wååk.

De kommer båda från idrotten och har en gedigen bakgrund som få i branschen kan mäta sig med. Cecilia ”la” Wååk har bland annat varit behandlingschef på Grand Hôtel, är utbildad PT och massageterapeut och har arbetat med friskvård sedan 90-talet. Åsa Söderberg är legitimerad fysioterapeut, PT, kostrådgivare och författare till ett flertal kokböcker för en hälsosam livsstil.

Deras bredd och långa erfarenhet är också en av nycklarna till deras nya unika företagskoncept, som innebär att de alltid anpassar träningsupplägget efter gruppens och individens behov.

– På detta sätt kan vi på ett kostnadseffektivt sätt nå ut till alla på företaget under ett och samma träningstillfälle. Det kan innebära allt ifrån gemensamma gruppövningar i arbetskläder till elitmotionärer som vill förebygga skador eller optimera sin träning. Vi vill att alla, oavsett träningsnivå och erfarenhet, ska kunna träna och ha roligt tillsammans.

Det finns mycket forskning som visar på vikten av och fördelarna med att röra på sig. Förutom de rena hälsovinsterna ökar också koncentrationsförmågan, stresståligheten och kreativiteten – något som de flesta företag bör vara intresserade av att optimera hos sina anställda. Ia och Åsa brinner båda för att hjälpa människor att röra på sig mer. Med hjälp av deras positiva energi och kunskap hoppas de kunna bidra med ett nytt och roligt förhållningssätt till rörelse på arbetsplatsen.

– Utöver gruppträning har vi många andra tjänster för företag. Allt från fasciabehandlingar, PT på kontoret och fysträning till olika typer av träning och rörelsepauser på konferenser. Vi vill att folk ska se positivt och lätt på träning. Därför strävar vi efter att vara så flexibla som möjligt för att minska på eventuella trösklar. Vi kan helt anpassa upplägget efter förutsättningarna på företaget och behöver varken lokal eller gym för att utföra våra aktiviteter.

Många gånger har de även märkt att nya relationer skapas under träningspassen.

– Vi har sett hur kollegor som aldrig pratat med varandra tidigare hittar en gemensam knytpunkt och tillhörighet med hjälp av träningen. På så sätt blir resultatet inte bara piggare och friskare anställda utan också en positiv företagskultur med stark gemenskap och sammanhållning inom gruppen.

Läs mer om Söderberg & Wååk på https://www.soderbergwaak.se/