Välkommen till Wellrs hälsoplattform

bildero.001

För friskare medarbetare

Wellr och Skandia har ett nära samarbete. Tack vare att Visma Spcs har försäkringar inom Skandias Hälsokedja kommer du inom kort få tillgång till hälsoappen Wellr. Där blandas kostråd och individanpassade upplägg med roliga motionsutmaningar och hälsotester. Nedan följer en snabb crash course i hur det fungerar.

Vad händer nu?

Tisdagen den 11e april kickar vi igång Wellr! Du kommer då att få ett registreringsmail från Wellr skickat till din e-post med en länk där du registrerar dig. När du har registrerat dig kan du välja att ladda ner Wellr-appen för att svara på ditt hälsotest (frivilligt) och OSA-test (obligatoriskt) alternativt logga in på Wellrs hemsida. Du loggar in med din e-postadress och med lösenordet du själv har valt.

Vi hoppas att du ska gilla Wellr och att du får en rolig och välmående erfarenhet av hälsoplattformen!

SOFA_OCEAN_PINK

Undersökning av organisatorisk- och social arbetsmiljö

I samband med att Visma Spcs börjar använda Wellr finns även en test av den organisatoriska och sociala arbetsmiljön tillgänglig i plattformen. Denna test gör Visma Spcs för att uppfylla de lagkrav som ställs för arbetsgivare i föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö enligt AFS 2015:4. Frågorna som ställs rör exempelvis arbetsbelastning, ledarskap, återhämtning och kränkande särbehandling. Det är obligatoriskt att svara på frågorna och alla svar behandlas anonymt. Resultatet kommer sedan följas upp på företags- och enhetsnivå.

Wellr Crash Course

Hälsotester

Så snart du har registrerat din användare och loggat in på Wellr är det dags att ta reda på din individuella hälsosituation. I ett antal olika tester får du besvara frågor som hjälper till att måla en bild av din hälsostatus och vad du kan fokusera på för att må bättre.

 

Hälsoprofil

När du gått igenom testerna så presenteras din individuella hälsoprofil, eller som vi kallar det – hälsoindex. Där blir det tydligt vilka hälsoområden du kan fokusera på för att nå positiv förändring. Din personliga hälsoprofil är helt anonym och företaget kan inte ta del av någon personlig data.

Hälsoplaner

Wellr föreslår därefter hälsoplaner på hur du kan nå en bättre hälsa. Det kan vara allt från träningsprogram eller sömnskolor till rökavvänjning eller KBT-kurser. Alla hälsoplaner baseras på modern forskning och är anpassade efter just dina resultat.

Hälsoutmaningar

Som Wellr-användare kan du också utmana dig själv eller kollegor på stegtävlingar, trapputmaningar eller kanske inspirera andra att börja med en träningsform du själv gillar. Möjligheterna är många.

Föreläsningar

Två gånger om året bjuder Wellr in till digitala hälsoföreläsningar om olika hälsoämnen. Dessa föreläsningar hålls av experter inom området och ger värdefull information och insikter om olika aspekter av hälsa och välbefinnande.

Hälsobrev

Varje månad får man ett hälsobrev från Wellr. Hälsobreven innehåller olika hälsotips, men också tips på nya utmaningar, träningsprogram och recept i appen. Det går självklart att avsäga sig hälsobreven om man inte vill ha dem.

Support

Vi har en chatt-support både i inloggat och utloggat läge. Det går också att maila in frågor med svar inom 24 h.

För medarbetaren 1
För medarbetaren 2
För medarbetaren 3
För medarbetaren 4

FAQ