Wellr Logga in

Hälsoprofil - hur ser hälsoläget på ert företag?

Hälsoprofilbedömning som grund

 

För att som arbetsgivare kunna bedriva hälsoarbete på kontoret måste man först ha en tydlig bild av hälsoläget bland medarbetarna. En vanlig lösning är att låta de anställda gå på en årlig hälsoundersökning och bli utvärderade av en läkare. Dessa undersökningar går dock sällan djupare än att titta efter tecken på sjukdom och bedöma den övergripande konditionen. Och det är sällan de följs upp med några åtgärder, utan friskvårdsbidraget anses ofta tillräckligt och innebär i praktiken att man överlåter hälsoansvaret på de anställda själva.

 

Ett företag som aktivt vill hjälpa sina medarbetare till en bättre hälsa bör dock gräva lite djupare än så. Genom att använda Wellr tar du som arbetsgivare ett ansvar för hälsan hos dina medarbetare på ett mer genomgripande sätt. En hälsoundersökning hos oss mäter inte bara den fysiska konditionen utan alla aspekter av begreppet hälsa, inklusive de mentala bitarna. Det första som görs är en hälsoprofil för var och en, utifrån information som vi får från medarbetarna själva. Därefter görs en unik hälsoprofilbedömning, som resulterar i att vi kan presentera en unik åtgärdsplan för varje anställd.

 

Skräddarsydda åtgärdsplaner

 

De åtgärdsplaner vi presenterar för de anställda baseras på den senaste forskningen, och de aktiviteter som föreslås kan vara allt från träningsövningar och mindfulness till förslag på nya kostupplägg. De anställda kan själva välja ambitionsnivå och vilken utrustning de har tillgång till, så att åtgärderna anpassas för att verkligen vara genomförbara och ge resultat över tid. Medarbetarna har hela tiden tillgång till sin hälsoprofil och även hälsoprofilbedömningen görs om så att man hela tiden kan se hur man närmar sig sina mål och motivationen hålls uppe.

 

De åtgärdsförslag som presenteras i Wellr-appen är framtagna av vårt eget team, som består av experter från ett flertal områden inom kost och hälsa. I teamet finns bland annat en dietist, en personlig tränare, en ergonom, en sjukgymnast och även en KBT-terapeut. Med andra ord har du hela tiden allt du behöver för din friskvård med dig i fickan!

 

Helhetsbild av hälsoläget

 

Alla användardata är anonyma, vilket gör att medarbetarna kan känna sig trygga med att lämna korrekt information kring till exempel sina kost- och träningsvanor och därmed få relevanta hälsotips. Företaget får aldrig tillgång till personliga data kring medarbetarna, men däremot får man en ständigt aktuell och uppdaterad bild av hälsoläget på företaget i stort.

 

Detta gör att man lätt kan se på vilka områden medarbetarna behöver stöd och agera därefter. Ser man att medarbetarna behöver röra på sig mer kan man till exempel arrangera en stegtävling eller någon annan utmaning som all anställd kan ta sig an tillsammans.

 

Wellr erbjuder en lång rad upplägg för dessa typer av gemensamma aktiviteter, och vi har märkt att många tycker att det är roligt att röra sig tillsammans i lekfull konkurrens. Dessutom är det utmärkt för sammanhållningen i arbetsgruppen och gör det lättare för medarbetarna att sporra och inspirera varandra.

 

Hälsoprofilen avspeglar lönsamheten

 

Ett företag som lyckas förbättra hälsan hos sina anställda får piggare och mer fokuserade medarbetare som presterar bättre. Därför är ett företags hälsoprofil i praktiken en karta över dess lönsamhet. Genom att hjälpa medarbetarna till ett mer aktivt liv får man både individerna och företaget att bli friskare och mer framgångsrika.

 

Om du är nyfiken på hur Wellr kan hjälpa ditt företag att må bättre så visar vi dig gärna. Kontakta oss idag så bokar vi in en webbdemo där vi beskriver hur Wellr fungerar. Vi ser fram emot att höra av dig!

Jag vill veta mer!